Mikulášsko-predvianočno-novoročná guláš-párty

Ako každý rok aj tohto roku v decembri sme sa stretli na Mikulášsko-predvianočno-novoročnom posedení pri guláši. Na základe požiadaviek EU kladených na kvalitu každého procesu a činnosti realizovaných na katedre bola aj príprava gulášu podrobená auditu s cieľom zabezpečenia jeho kvality spĺňajúcej požiadavky prísnych univerzitných noriem v EU a odstrániť tak jednu z posledných prekážok brániacich zaradeniu sa našej katedry medzi európsky štandard.
Audit prípravy gulášu vykonala komisia v zložení: Dita Hekelová - hlavný auditor, Monika Šestáková, Anička Štefaničková, Edita Havlíčková, Marta Lešková, Katka Maletzová, Ingrid Součková - auditori. Na základe ich kladného odporúčania podporeného súhlasným stanoviskom ostatných členov katedry bol kolektívu dielenských pracovníkov na čele s šéf-guláš-majstrom Jozefom Filípkom udelený certifikát ISO 9001 v oblasti prípravy guláša. Certifikát, ktorý má platnosť 1 rok, slávnostne odovzdal prezident Aleš Krsek a vice-prezident certifikačného orgánu Dita Hekelová.

Kliknutím zväčšíte obrázok "No povím Vám, pokál nemáte dobré maso, porádne krumple a majoránku, nemóžete uvariť správny guláš." (písané v spisovnej Záhoráčtine, pozn. pre jazykových inšpektorov), komentuje použité suroviny a technológiu prípravy šef-guláš-majster Jozef Filípek, vpravo Paľo Lofaj ešte spomína, či tam dali naozaj všetko. Receptúra je samozrejme tajomstvom šéf-guláš-majstra.
... možno tam mohli dať o 2 gulôčky korenia viac a o 1 bobkový list menej - dilema auditoriek Moniky Šestákovej a Katky Maletzovej. Kliknutím zväčšíte obrázok
Kliknutím zväčšíte obrázok Prezident Aleš Krsek a vice-prezident certifikačného orgánu Dita Hekelová odovzdávajú šéf-guláš-majstrovi Jozefovi Filípkovi certifikát ISO 9001.
"Taký pjekný diplom, enóm to nesmím ukázat doma žene, nebo by sém sa z kuchyne nepohel" to boli prvé slová šéfa oceneného kolektívu. Na snímke s hlavným auditorom. Kliknutím zväčšíte obrázok
Kliknutím zväčšíte obrázok Kvalitu guláša a oprávnenosť udelenia certifikátu potvrdzujú spokojné výrazy tvárí Edity Havlíčkovej, Štefana Valčuhu, Mariána Králika a Vlada Jerza.
"Do guláša dávame na 5 kúskov mäsa, 2 krumple a jednu cibuľu 5,25 cm2 bobkového listu, 3,15 guôčky čierneho korenia a 2,23 gulôčky nového korenia, jednu štipku majoránky ..." rozprávanie šéf-guláš-majstra veľmi pozorne sleduje Ingrid Součková, znalecky sa usmievajú Paľo Lofaj a Mišo Bachratý. Kliknutím zväčšíte obrázok
Kliknutím zväčšíte obrázok "Spomínaš, aké to bývali guláše v minulosti?", rozprávanie služobne starších (Jožka Tihányiho a Ivana Morávka) s napätím počúva "katedrový benjamín" Peťo Repka, za fľašami sa skrýva Roman Bohuš.

Text a foto: Andrej Červeňan